IMG-20150601-WA0002
20150519_171729
IMG-20150518-WA0021
20160219_182215
previous arrow
next arrow

Motor

Wil jij ook dat gevoel van vrijheid en ruimte beleven? En nooit meer in de file staan? Haal dan je motorrijbewijs bij van Kaam Rijopleiding en pak lekker de motor als het jou uitkomt. Woon je in de regio West-Brabant? Kom dan naar van Kaam Rijopleiding voor het motorrijbewijs. Bij ons ben je aan het juiste adres voor jouw rijopleiding.


Praktijklessen

Ben je in bezit van een autorijbewijs, dan kan je gelijk beginnen met lessen. Dus voordat je de theorie hebt gehaald. Heb je echter geen autorijbewijs dan moet je de theorie halen voor je begint met lessen.

De praktijklessen zijn bij ons altijd 2 uur, ivm omkleden en het verplaatsen naar het oefengebied en na afloop weer terug naar de rijschool. Beschermende kleding en helmen kunt u eventueel kosteloos gebruiken op de rijschool. Zelf moet je zorgen voor schoenen die de enkel bedekken. Onze instructeur begeleid u op zijn eigen instructeursmotor, iets wat eventuele demonstratie’s overzichtelijk houd.


Theorie

De theorie voor de motor kunt u thuis leren aan de hand van een theorieboek en eventueel cd-roms. Voor de prijzen van de cursus, boeken enz. verwijs ik naar de prijslijst.
Daarna is er een mogelijkheid tot het volgen van 1 avond examentraining en daar krijgt u ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen.


Praktijk examen

Het praktijk examen bestaat bij de motor opleiding uit 2 delen.

AVB

Het eerste gedeelte dat is het examen bijzondere verrichtingen. Hier wordt je getoetst op voertuigbeheersing door middel van wat oefeningen. O.a balansoefeningen, remproeven, slaloms en uitwijkoefeningen.

Is dit examen voldoende afgerond dan gaan we over naar het laatste gedeelte.

AVD

Dit bestaat uit het examen Verkeersdeelneming. Dan moet je kunnen laten zien dat je met de motor veilig door het verkeer kan manoeuvreren. Denk aan, rijden in de stad, op de snelweg bochttechniek enz.

Heeft u nog vragen over de verschillende categorieën binnen het motorrijbewijs, neem contact op met onze rijschool of bekijk de volgende link:

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/inhoud/motorrijbewijs-rijbewijs-a1-a2-a


Prijzen

Theorieles

Theorie boek motor € 26,-
Examentraining boek motor € 21,-
500 vragen op leerhetverkeer.nl € 16,-

Praktijklessen

Rijles per uur
(voor een toets of examen, wordt er een uur gelest i.p.v. 1,5 uur)
€ 48,-
Rijles per 1,5 uur € 72,-

Examens

Theorie examen  € 39,-
Theorie examen extra tijd € 51,-
Theorie examen individueel begeleid € 97,-
Tussentijdse toets verkeersdeelneming € 195,-
Praktijkexamen voertuigbeheersing € 140,-
Praktijkexamen verkeersdeelneming € 220,-
Praktijk herexamen verkeersdeelneming € 220,-
Praktijkexamen verkeersdeelneming BNOR  € 245,-